Önkiszolgáló berendezések elsősorban a Szlovák Köztársaságba való belépést biztosító határátkelőhelyeken üzemelnek. Az ügyfelek (az „ügyfél” értelmezését l. az Autópálya-matrica menüpontban a Fogalomértelmezések cím alatt) számára a kezelőfelület a szlovák mellett az alábbi nyelveken áll rendelkezésre: angol, német, magyar, lengyel, orosz, román és török.

Az önkiszolgáló berendezések segítségével az ügyfelek elsősorban az alábbi szolgáltatásokat vehetik igénybe:

  • autópálya-matrica vásárlása készpénz nélkül fizetőkártyával,
  • a megvásárolt autópálya-matrica érvényességi idejének ellenőrzése,
  • az útdíjfizetési kötelezettséggel és az autópálya-matricák árával kapcsolatos általános tájékoztatás (azaz tájékoztatás az aktuális matricatípusokról és díjakról).

Az elsősorban a Szlovák Köztársaságba való belépést biztosító határátkelőhelyeken üzemelő önkiszolgáló berendezések aktuális jegyzéke ebben a menüpontban az Értékesítési helyek és önkiszolgáló berendezések jegyzéke cím alatt található.

 

Az értékesítési és az ügyfelekkel való kommunikációt szolgáló kommunikációs csatornákkal és az általuk nyújtott szolgáltatások körével kapcsolatos további részletes tájékoztatást az Útdíjbefizetéseket kezelő szervezet által kiadott A matrica megfizetésére vonatkozó általános feltételek vonatkozó rendelkezéseiben; a dokumentum az Ügyfélszolgálat menüpontban a Letölthető dokumentumok cím alatt található (az „Útdíjbefizetéseket kezelő társaság” fogalom értelmezését l. az Autópálya-matrica menüpontban a Fogalomértelmezések cím alatt).

 

Önkiszolgáló berendezések listája