03. 02. 2017 |
Sajtóközlemény
|
Author
NDS

Autópálya a mobilban

Amennyiben Önnek gondja akad az autópályán vagy az autóúton, gyorsan és egyszerűen hívhatja az Autópálya-járőröknek nevezett Sárga Angyalokat. A segélyszolgálat járművei a 0800 100 007  speciális telefonszámon hívhatók, de a Pomoc na diaľnici (Segítség az autópályán) mobilalkalmazás segítségével is riaszthatók.  Ebben az alkalmazásban friss közlekedési híreket, a közeli településekkel kapcsolatos turisztikai információkat találhatnak az autósok; a webkamera segítségével ellenőrizhető, van-e szabad hely a pihenőhelyen, illetve milyenek az időjárási viszonyok az autópályán.  

 

Nonstop szolgálat

A Sárga Angyalok több mint 700 km-nyi autópálya- és autóútszakaszon végzik tevékenységüket, 16 teljesen felszerelt járőrkocsi áll bevetésre készen. A különösen nagy tranzitforgalom miatt újabban Pozsony területén a Sárga Angyalok két új járőrkocsija áll az autósok rendelkezésére.  

 

A Sárga Angyalokról számokban

2016-ban a Sárga Angyalok járőrei 2,4 millió kilométert tettek meg, és 16 537 bevetésben vettek részt. A Sárga Angyalok járművei leggyakrabban a forgalmat irányították fényjelzéssel (11 327 eset), akadályt távolítottak el az úttestről (4 820 esetben), jármű javításában segítettek (2 143 esetben), a jármű elvontatását biztosították (885 esetben), illetve olyan sofőröknek segítettek, akiknek elfogyott az üzemanyaguk (436 esetben).