Az elektronikus autópálya-matricákat értékesítő helyek hálózatát az autópálya-matrica értékesítési rendszert üzemeltető szlovák Nemzeti Autópálya Társaság hagyja jóvá, jelenleg a hálózatban nincs üresedés. Nem zárjuk ki, hogy a jövőben sor kerül a hálózat bővítésére és optimalizálására. Kérjük, igényét beadványként küldje el (l. az Autópálya-matricák – Kérelem, panasz, reklamáció benyújtása menüpontot); amennyiben a jövőben sor kerül az értékesítési hálózat optimalizálására, esetleg bővítésére, az ön igényét is mérlegeljük, s érdeklődés esetén felvesszük önnel a kapcsolatot.

Fizetéskor a rendszer figyelmezteti az ügyfelet, hogy a választott időtartam esetében a megadott forgalmi rendszámra már van érvényes autópálya-matrica, egyúttal az ügyfélnek lehetősége van arra, hogy folytassa a matricavásárlást/-fizetést.

A megvásárolt autópálya-matrica érvényességének közelgő lejáratáról az ügyfél az érvényesség lejárta előtt 3 nappal értesítést kap, feltéve, hogy fizetéskor legalább egy elérhetőséget (e-mail, telefonszám) megadott. Az autópálya-matrica vásárlásakor megadott elérhetőségekre (e-mail, telefonszám) a rendszer sms- vagy e-mail üzenetet küld, amelyben az autópálya-matrica érvényességének lejáratára figyelmeztet.

Autópálya-matrica vásárlásakor a forgalmi rendszámot szóköz és kötőjel nélkül kell megadni. Több matrica vásárlásakor az egyes forgalmi rendszámokat vesszővel vagy szóközzel kell elválasztani, esetleg új sorba kell őket írni. Egyszerre legfeljebb 500 forgalmi rendszám adható meg.

Az “eznámka” nevű mobilalkalmazás az iOS 6.0 vagy magasabb verziószámú (Apple App Store) vagy az Android 2.3.3 vagy magasabb verziószámú (Google Play Store) operációs rendszert használó mobiltelefonokra/-eszközökre és tabletekre telepíthető. A legegyszerűbb módon úgy találhatja meg, ha a mobileszközön a megfelelő online áruház megnyitását követően a keresőbe beírja az “eznámka” szót.

Amennyiben az autópálya-matrica árának megfizetését igazoló számviteli dokumentumról másolatot kíván kapni, a 02/32 777 777 telefonszámon hívja fel az ügyfélszolgálatot.

Ha be kell állítani a SPAM-szűrőt, azt javasoljuk, hogy a teljes eznamka.sk domainnevet engedélyezze, így a jövőre nézve megelőzheti azt a helyzetet, hogy valamilyen e-mailt nem kap meg (pl. ha a @ előtt megváltozna a cím).

Ha a bankkártyán nincs feltüntetve a kártyabirtokos neve, az autópálya-matrica árának kiegyenlítésére más kártyát használjon, vagy érdeklődjön bankjánál, hogy az adott kártya használható-e matricavásárlásra, és milyen a helyes eljárás.

Az autópálya-matrica értékesítési rendszert üzemeltető szlovák Nemzeti Autópálya Társaság a matricák árának kiegyenlítésével kapcsolatos feltételek között csak a készpénzes vagy a bankkártyás fizetési módot adta meg. A SkyToll, a.s. társaság csak a Nemzeti Autópálya Társaság kérésére eszközölhet változtatásokat az autópálya-matrica fizetési rendszerben.

A fentiekre való tekintettel jelenleg azt tudjuk Önnek ajánlani, hogy a járműveket ötszázas csoportokra osztva, ill. a bankkártya napi limitjét figyelembe véve felosztva a www.eznamka.sk honlapon keresztül bonyolítsa le a csoportos vásárlást. Egy másik lehetőség a bankkártyára megállapított napi limit megemelése.

Az “eznámka” alkalmazás nyelvét a mobileszköz operációs rendszerének nyelvi beállításai határozzák meg. A tulajdonos személyes választása az, milyen nyelvet állít be a mobileszközön. Szükség esetén azt javasoljuk, hogy változtassa meg a mobileszköz nyelvi beállításait.

Az ellenőrző kódot tartalmazó sms-t valószínűleg azért nem kapta meg, mert a telefonszámot nem a megfelelő formátumban adta meg. Regisztrációkor a telefonszámot nemzetközi számformátumban kell megadni, pl. +421999123456.

Az ellenőrző kódot tartalmazó regisztrációs sms kézbesítése díjmentes.