Alább olyan helyzeteket, eseteket sorolunk fel, amelyekkel ügyfeleink gyakran találkozhatnak autópálya-matrica vásárlásakor, díjfizetés alól mentesülő járművel kapcsolatban, esetleg a már megvásárolt autópálya-matrica érvényessége alatt. Az ilyen helyzetbe kerülő ügyfeleinknek szántuk a Szolgáltató alábbi útmutatásait, melyeket téma szerint csoportosítva mutatunk be, egyúttal részletezzük, milyen lépéseket kell tennie az ügyfélnek adott helyzet kezelése során (az „ügyfél“ és a „Szolgáltató“ értelmezését l. az Autópálya-matrica menüpontban a Fogalomértelmezések cím alatt).

Az alább olvasható Szolgáltatói útmutató kizárólag tájékoztató jellegű, arra szolgál, hogy az ügyfeleknek rövid tájékoztatást nyújtson az adott témával/helyzettel kapcsolatban.  Az ügyfelek valamennyi további jogát és kötelezettségét az autópálya-matricáról és egyéb törvények módosításáról szóló 488/2013.  törvény vonatkozó hatályos rendelkezései (a továbbiakban: „az autópálya-matricáról szóló 488/2013. törvény hatályos szövege“), az Útdíjbefizetéseket kezelő szervezet által kiadott A matrica megfizetésére vonatkozó általános feltételek vonatkozó rendelkezéseiben; az Általános üzleti feltételek az Ügyfélszolgálat menüpontban a Letölthető dokumentumok cím alatt olvashatóak (az „Útdíjbefizetéseket kezelő szervezet“ értelmezését l. az Autópálya-matrica menüpontban a Fogalomértelmezések cím alatt).

 

Témajegyzék

Az autópálya-matrica megfizetése után vette észre, hogy hibák vannak a bevitt adatokban (jármű adatai, saját elérhetőség), és nem tudja, hogyan tudja ezeket helyesbíteni?

Adott járműre érvényes autópálya-matricával rendelkezik, ám megváltoztak a jármű regisztrációs adatai, és nem tudja, hogyan igényelheti az adatmódosítást?

A vonatkozó jogszabály értelmében az adott jármű mentesülhet a díjfizetési kötelezettség alól, Ön azonban nem tudja, hogyan kell ezt intézni?

Lehetőség szerint a legrövidebb időn belül meg kell fizetnie az autópálya-matricát, nem ismeri azonban az összes fizetési lehetőséget, és nem tudja, melyik a leggyorsabb fizetési mód?