Az ügyfél (az „ügyfél” meghatározását l. az Autópálya-matrica menüpontban a Fogalomértelmezések cím alatt) az autópálya-matrica árát az alábbi módokon egyenlítheti ki:

  • az „eznámka“ logóval megjelölt értékesítési helyeken készpénzben és/vagy készpénz nélkül fizetőkártya (bankkártya) segítségével,
  • a www.eznamka.sk internetes portálon készpénz nélkül fizetőkártya (bankkártya) segítségével,
  • a mobileszközökre telepíthető „eznamka“ mobilalkalmazás használatával készpénz nélkül fizetőkártya (bankkártya) segítségével,
  • a határátkelőkön működő értékesítési helyeken felállított önkiszolgáló berendezéseken keresztül készpénz nélkül fizetőkártya (bankkártya) segítségével.

Az Útdíjbefizetéseket kezelő szervezet által az autópálya-matrica árának kiegyenlítése céljából elfogadott fizetőkártyák (bankkártyák) jegyzéke a Letölthető dokumentumok menüpont alatt érhető el (az „Útdíjbefizetéseket kezelő szervezet” meghatározását l. az Autópálya-matrica menüpontban a Fogalomértelmezések cím alatt).

Az autópálya-matrica megvásárlásáról a Szolgáltató (a „szolgáltató“ fogalmának meghatározását l. az Autópálya-matrica menüpontban a Fogalomértelmezések cím alatt) az ügyfélnek Nyugta autópálya-matrica megvásárlásáról, egyszerűsített számla elnevezésű bizonylatot állít ki. Az internetes portálon lebonyolított csoportos autópálya-matrica vásárlása esetén kiállított bizonylat neve: Nyugta autópálya-matrica megvásárlásáról, számla.

A fenti bizonylatok az általános forgalmi adóról szóló 222/2004. törvény vonatkozó rendelkezéseiben az egyszerűsített számlára/számlára megállapított valamennyi kelléket, valamint az autópálya-matricáról és egyéb törvények módosításáról szóló 488/2013. törvény vonatkozó rendelkezéseinek hatályos szövege értelmében (a továbbiakban: „az autópálya-matricáról szóló 488/2013. törvény hatályos szövege”) az autópálya-matrica megvásárlását igazoló bizonylatra vonatkozó valamennyi kelléket tartalmazzák.

 

Az autópálya-matrica vásárlással kapcsolatos további részletes információ az Útdíjbefizetéseket kezelő szervezet által kiadott Általános üzleti feltételek vonatkozó rendelkezéseiben találhatóak; a szöveg ebben a menüpontban a Letölthető dokumentumok cím alatt olvasható.