Az „eznámka” (e-matrica) logóval ellátott kiemelt értékesítési helyek a 8 szlovákiai kerületi székhelyen üzemelnek.

Az értékesítési helyeken az ügyfelek (az „ügyfél” értelmezését l. az Autópálya-matrica menüpontban a Fogalomértelmezések cím alatt) az alábbi szolgáltatásokat vehetik igénybe:

  • autópálya-matrica vásárlása készpénzért és készpénz nélkül fizetőkártya (bankkártya) segítségével,
  • tájékoztatás a reklamáció érvényesítése / benyújtása esetén követendő eljárásról,
  • az útdíjfizetési kötelezettséggel és az autópálya-matricák árával kapcsolatos általános tájékoztatás (azaz tájékoztatás az aktuális matricatípusokról és díjakról).

A fenti szolgáltatásokon kívül a kiválasztott értékesítési helyeken:

  • benyújthatóak az útdíjfizetés alól mentesülő járműnek vagy járműszerelvénynek a megvásárolt autópálya-matricákat nyilvántartó rendszerbe történő regisztrálásához szükséges kérelem és a kapcsolódó dokumentumok,
  • benyújthatóak a megvásárolt autópálya-matricákat nyilvántartó rendszerben a járműre/pótkocsira vonatkozó adatok módosítását célzó kérelem és a vonatkozó dokumentumok abban az esetben, ha megváltozik a gépjármű/pótkocsi forgalmi rendszáma vagy a gépjárművet/pótkocsit nyilvántartó ország (azaz nem változik maga a jármű/pótkocsi, sem az autópálya matrica típusa vagy érvényessége).

Az útdíjfizetés alól mentesülő jármű/járműszerelvény regisztrálására irányuló kérelem és a vonatkozó dokumentumok benyújtásával kapcsolatos részletes tájékoztatás az Ügyfélszolgálat menüpontban a Díjfizetés alól mentesülő járművek regisztrációja cím alatt olvasható.

A megvásárolt autópálya-matricákat nyilvántartó rendszerben már regisztrált jármű/pótkocsi adatainak módosítására irányuló kérelem és a vonatkozó dokumentumok benyújtásával kapcsolatos információk az Ügyfélszolgálat menüpontban az Adatmódosítás a megvásárolt autópálya-matricákat nyilvántartó rendszerben cím alatt olvashatóak.

A kiemelt értékesítési helyek aktuális jegyzéke ebben a menüpontban, az Értékesítési helyek és önkiszolgáló berendezések jegyzéke cím alatt érhető el. Ezeken az értékesítési helyeken benyújtható az útdíjfizetés alól mentesülő jármű regisztrációja iránti kérelem és a szükséges dokumentumok vagy benyújtható a megvásárolt autópálya-matricákat nyilvántartó rendszerben szereplő adatok módosítására irányuló kérelem és a vonatkozó dokumentumok.

 

Az értékesítési és az ügyfelekkel való kommunikációt szolgáló kommunikációs csatornákkal és az általuk nyújtott szolgáltatások körével kapcsolatos további részletes tájékoztatást az Útdíjbefizetéseket kezelő szervezet által kiadott A matrica megfizetésére vonatkozó általános feltételek vonatkozó rendelkezéseiben; a dokumentum az Ügyfélszolgálat menüpontban a Letölthető dokumentumok cím alatt található (az „Útdíjbefizetéseket kezelő társaság” fogalom értelmezését l. az Autópálya-matrica menüpontban a Fogalomértelmezések cím alatt).

 

Kiemelt értékesítési helyek listája