Az „eznámka” (e-matrica) logóval ellátott kiemelt értékesítési helyek a 8 szlovákiai kerületi székhelyen üzemelnek.

Az értékesítési helyeken az ügyfelek (az „ügyfél” értelmezését l. az Autópálya-matrica menüpontban a Fogalomértelmezések cím alatt) az alábbi szolgáltatásokat vehetik igénybe:

  • autópálya-matrica vásárlása készpénzért és készpénz nélkül fizetőkártya (bankkártya) segítségével,
  • tájékoztatás a reklamáció érvényesítése / benyújtása esetén követendő eljárásról,
  • az útdíjfizetési kötelezettséggel és az autópálya-matricák árával kapcsolatos általános tájékoztatás (azaz tájékoztatás az aktuális matricatípusokról és díjakról).

A fenti szolgáltatásokon kívül a kiválasztott értékesítési helyeken:

  • benyújthatóak az útdíjfizetés alól mentesülő járműnek vagy járműszerelvénynek a megvásárolt autópálya-matricákat nyilvántartó rendszerbe történő regisztrálásához szükséges kérelem és a kapcsolódó dokumentumok,
  • benyújthatóak a megvásárolt autópálya-matricákat nyilvántartó rendszerben a járműre/pótkocsira vonatkozó adatok módosítását célzó kérelem és a vonatkozó dokumentumok abban az esetben, ha megváltozik a gépjármű/pótkocsi forgalmi rendszáma vagy a gépjárművet/pótkocsit nyilvántartó ország (azaz nem változik maga a jármű/pótkocsi, sem az autópálya matrica típusa vagy érvényessége).

Az útdíjfizetés alól mentesülő jármű/járműszerelvény regisztrálására irányuló kérelem és a vonatkozó dokumentumok benyújtásával kapcsolatos részletes tájékoztatás az Ügyfélszolgálat menüpontban a Díjfizetés alól mentesülő járművek regisztrációja cím alatt olvasható.

A megvásárolt autópálya-matricákat nyilvántartó rendszerben már regisztrált jármű/pótkocsi adatainak módosítására irányuló kérelem és a vonatkozó dokumentumok benyújtásával kapcsolatos információk az Ügyfélszolgálat menüpontban az Adatmódosítás a megvásárolt autópálya-matricákat nyilvántartó rendszerben cím alatt olvashatóak.

A kiemelt értékesítési helyek aktuális jegyzéke ebben a menüpontban, az Értékesítési helyek és önkiszolgáló berendezések jegyzéke cím alatt érhető el. Ezeken az értékesítési helyeken benyújtható az útdíjfizetés alól mentesülő jármű regisztrációja iránti kérelem és a szükséges dokumentumok vagy benyújtható a megvásárolt autópálya-matricákat nyilvántartó rendszerben szereplő adatok módosítására irányuló kérelem és a vonatkozó dokumentumok.

 

Az értékesítési és az ügyfelekkel való kommunikációt szolgáló kommunikációs csatornákkal és az általuk nyújtott szolgáltatások körével kapcsolatos további részletes tájékoztatást az Útdíjbefizetéseket kezelő társaság által kiadott Általános üzleti feltételek vonatkozó rendelkezései tartalmazzák; a dokumentum az Ügyfélszolgálat menüpontban a Letölthető dokumentumok cím alatt található (az „Útdíjbefizetéseket kezelő társaság” fogalom értelmezését l. az Autópálya-matrica menüpontban a Fogalomértelmezések cím alatt).

 

Kiemelt értékesítési helyek listája