31. 12. 2016 |
Sajtóközlemény
|
Author
Skytoll

Amennyiben Ön 2016-ban díjmentesítési céllal már regisztrált, a regisztráció 2017-re is érvényes. Ez azt jelenti, hogy a díjmentes járművekre vonatkozó regisztráció a jövő évre is érvényes. A díjmentes járművek esetében nem kell újra kérelmezni a regisztrációt.

  • Az útdíjfizetés alól mentesülő járművekre vonatkozó regisztráció mindaddig érvényes, amíg a regisztrációkor fennálló feltételek nem változnak (lejár a rokkantkártya érvényessége).

2016. január 1-jével változott a díjmentesség iránti kérelem beadásának folyamata. Ettől az időponttól kezdve a kérelmeket vagy a www.eznamka.sk internetes portálon, vagy a megjelölt értékesítési helyeken lehet benyújtani. A díjmentesség iránti kérelmeket már nem kell társaságunk címére postán elküldeni.

 

Kényelmes regisztrálás

Amennyiben ön rokkantkártyával rendelkezik, és még nem kérelmezte járművének nyilvántartásba vételét, a  www.eznamka.sk honlapon elektronikusan is elvégezheti a regisztrációt.

  • Nyissa meg a „Kérelem, panasz, reklamáció benyújtása“ (kék ikon) menüpontot, a legördülő menüből válassza a „Kérelem”, ezen belül pedig a „E-matrica vásárlási kötelezettség alóli mentesség” pontot.

A díjfizetés alól mentesülő jármű regisztrálására lehetőség van egyes kijelölt értékesítési helyeken az alábbi városokban: Pozsony/Bratislava, Nagyszombat/Trnava, Nyitra/Nitra, Zsolna/Žilina, Besztercebánya/Banská Bystrica, Eperjes/Prešov, Kassa/Košice. Az érintett értékesítési helyek pontos címét a  www.eznamka.sk honlapon találhatja.

 

A regisztrációhoz szükséges iratok

  • A rokkantkártya másolata
  • A jármű forgalmi engedélyének vagy törzskönyvének a másolata

Hasznos tudnivalók

A díjfizetés alóli mentesség csak arra a járműre vonatkozik, amelyet díjfizetés alól mentesülő járműként regisztráltak. A regisztrációt követően olyankor is használhatóak a díjköteles utak, amikor a járműben nem tartózkodik a rokkantkártya tulajdonosa. Az úthasználat feltétele, hogy a jármű szabályos regisztrációval rendelkezik.

 

Az Ügyfélszolgálati telefonszámon segítséget kap

Amennyiben az elektronikus matricával kapcsolatban bármilyen kérdése van, forduljon az ügyfélszolgálathoz.

  • Elérhetőség:  02/32 777 777
  • Hétfőtől vasárnapig  – nonstop